Smart concepts
Reliable Solutions

Smart Automation al 12 jaar Solutions Provider van BECKHOFF

Smart Automation al 12 jaar Solutions Provider van BECKHOFF

Al meer dan 12 jaar is Smart Automation dé Solutions provider voor Beckhoff. Gedurende deze periode heeft Smart Automation zich toegelegd op het bouwen van speciaalmachines met Beckhoff-apparatuur als kloppend hart van onze oplossingen, altijd gebruikmakend van de nieuwste technologieën.

Onze engineers bij Smart Automation zijn volledig opgeleid en hebben hun eigen tools ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van Beckhoff-apparatuur. Zo hebben we onze eigen gebruikersinterface ontworpen die niet alleen een optimale ervaring biedt voor machine operators, maar ook voor de technische dienst en serviceverleners. Deze interface past zich aan aan de PLC/Machineaansturing en randapparatuur zoals meetapparatuur, printers, centrale databases, en meer.

Hoewel Smart Automation ook projecten op basis van andere platformen uitvoert, kunnen we met Beckhoff de meest flexibele interfaces bouwen. Met onze expertise en ervaring zorgen we ervoor dat uw projecten soepel verlopen en voldoen aan uw specifieke behoeften.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Smart Automation uw projecten naar een hoger niveau kan tillen met onze oplossingen op maat.

Smart Automation en Robotics

In steeds meer automatiseringen die wij ontwikkelen en realiseren voor onze opdrachtgevers, past Smart Automation robotica toe. Zodoende hebben wij inmiddels uitgebreide ervaring met verschillende merken en ook typen robots. Veelal gecombineerd met vision.

Wij hebben uitgebreide ervaring met robots van de fabricaten Omron, Kuka, ABB en een eigen ontwikkelde portaal robot op basis van Beckhoff. En voor vision passen wij vaak Omron, Cognex of Sensopart toe. Van nauwkeurige 6-assers tot razend snelle Delta-pickers hebben wij succesvol ingezet.

Bent u geïnteresseerd wat robotica voor uw productie kan doen, neem dan eens vrijblijvend contact op.

Smart Automation en duurzaamheid.

Als bouwer van machines en productielijnen die soms tientallen jaren hun werk doen, heeft Smart Automation een grote verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu. Wij zijn ons daarvan terdege bewust en maken daarin de volgende afwegingen:

  • Als dat technisch mogelijk is dan zetten wij servo techniek in waarbij de remenergie van een motor wordt gebruikt voor de acceleratie energie van een andere motor. Dit geeft dus een flinke besparing op het stroom verbruik.
  • Bij vacuüm- en perslucht applicaties wordt het verbruik gecalculeerd, zodat gekozen kan worden de oplossing met minimaal verbruik. Dat leidt bijvoorbeeld tot een vacuümpomp in plaats een venturi en tot persluchtcilinders die hun retourslag maken met 1/3 van het gebruikelijke luchtverbruik.
  • Onze bedrijfsauto’s rijden op CNG (Compressed Natural Gas) of elektrisch.
  • Wij ontkomen er helaas niet altijd aan om materialen van verder weg te betrekken, maar als wij de keuze hebben dan proberen wij lokaal te sourcen.

Op deze wijze proberen wij de footprint die binnen onze invloedsfeer ligt, beperkt te houden. Bent u geïnteresseerd in onze aanpak, of ziet u nog ruimte voor verbetering, dan gaan wij heel graag daarover het gesprek met u aan.

10-jarig bestaan Smart Automation

Smart Automation vierde dit weekend haar 10 jarig bestaan. We hebben met ons team en partners een heerlijk weekend in Bergen aan Zee gehad, met Sky-diven, lekker eten, sportieve activiteiten op het strand en heel veel gezelligheid.

STAGE, mechatronische speciaalmachinebouw

Kom naar de Achterhoek voor een gave en uitdagende stage of afstudeeropdracht.

Wil jij binnenkort afstuderen of een uitdagende stage en volg je een studie in de richting van Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Technische informatica? Wil jij een leuk project oppakken op de engineersafdeling of in de assemblage afdeling? Dan is dit misschien wel iets voor jou? Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde stagiair of afstudeerder die een mooi project wil gaan oppakken. Klinkt dit interessant en wil jij hier graag voor in aanmerking komen? Stuur ons dan je CV en je motivatie.

Smart Automation B.V. in Zelhem houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van high-tech speciaalmachines. Als stagiair of afstudeerder draai je mee op de afdeling en heb je een zelfstandige (afstudeer)opdracht.

Regelmatig hebben we plekken voor stagiairs of afstudeerders die wordt begeleid door een ervaren lead engineer van Smart Automation. Er zijn stage mogelijkheden op MBO en HBO niveau.

Wat bieden we jou?
We bieden jou uitdagende projecten, werken aan high-tech machines, goede inhoudelijke begeleiding, een vast aanspreekpunt en een enthousiast engineeringsteam waarin samenwerking belangrijk is. Het team zal je op alle mogelijke manieren faciliteren en stimuleren je leerdoelen te behalen. Binnen Smart Automation is er volop ruimte voor je eigen initiatief en ontwikkeling.

Wanneer ben jij de ideale kandidaat?
Deze stageplek biedt je de mogelijkheid om theorie en praktijk te combineren en is bij uitstek geschikt om in een relatief korte tijd veel kennis en ervaring op te doen. Om in aanmerking te komen voor onze stageplekken studeer je in je 3e of laatste jaar van je studie.

Bij wie moet je zijn voor meer informatie?
Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature of heb je een andere vraag over stagelopen bij Smart Automation? Neem dan contact op met Frans Burghoorn, tel: 0314-760055, frans@smart-automation.nl.

Oplevering machine voor coderen chips in identificatie documenten.

Smart Automation heeft een compacte machine opgeleverd voor het draadloos coderen van chips in identificatie documenten.

Smart Automation start met testen en debuggen grote robot-lijn.

Smart Automation is gestart met het testen en debuggen van een grote robot-lijn. De robot gaat vaten tot 1000 liter transporteren tussen een lektester en een coatinglijn.

Transport grote flexibele lijn voor verpakken disposables voor printers.

Nog net in 2017 is een grote lijn op transport naar Duitsland gegaan. Aldaar gaat deze disposables voor printers verpakken met een snelheid van 480 stuks per minuut! De machine is zeer flexibel omdat automatisch omgesteld kan worden tussen verschillende productvarianten.

Smart Automation is ambassadeur van Oxfam Novib geworden.

Naast het realiseren van onze eigen doelstellingen vinden wij het belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn, en ons in te zetten voor een betere wereld. Daarom zijn wij bedrijvenambassadeur geworden van Oxfam Novib: een organisatie die zich inzet voor een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen. Zij gaan, net als wij, altijd uit van de kracht en de mogelijkheden van de mensen zélf.

We steunen het microfinancieringsprogramma van Oxfam Novib, genaamd Ondernemers voor Ondernemers. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Mede dankzij onze hulp krijgen mensen in ontwikkelingslanden via het microfinancieringsprogramma een klein krediet. Met dit krediet krijgen ze de kans een eigen bedrijfje, en dus een zelfstandig bestaan, op te bouwen. Zo kunnen mensen zelf bouwen aan hun eigen toekomst én dat van hun land.

Het bedrijvenambassadeurschap van Oxfam Novib is een netwerk van bedrijven en medewerkers die zich samen inzetten voor een betere wereld. Meer informatie op: http://www.oxfamnovib.nl/Ondernemers-voor-Ondernemers-netwerk.

Open dag bij Smart Automation

Maandagavond 20 maart was er een goed bezochte open dag bij Smart Automation in het kader van het innovatiefestival 2017. In twee groepen werden geïnteresseerden door ons bedrijf geleid en werd hen alles verteld over hoe wij van een idee tot een mechatronische machine komen. Het was een zeer geslaagde avond.

Final test, machines op Amerikaanse spanning

Een aggregaat voor onze bedrijfshal voorziet in Amerikaanse spanning. Binnenkort gaan wij twee machines verschepen naar New Orleans. Uiteraard willen wij testen of alle elektronica die als zodanig ontworpen is, ook daadwerkelijk geschikt is voor zowel het Europese als ook het Amerikaanse stroomnet. Gelukkig blijkt dat zonder problemen ook het geval te zijn!

Uitbreiding kantoorruimte.

Vandaag is de aannemer bij ons gestart met het uitbreiden van de bovenverdieping van ons kantoor. Wij krijgen er straks 50 m³ kantoorruimte bij. Het afgelopen jaar is de omvang van ons team verdubbeld, de extra ruimte is dan ook meer dan welkom!

Artikel in Het Ondernemersbelang

Klik hier voor de artikeltekst.

SmartFeeder gereed voor toepassing in projecten.

De SmartFeeder, de flexibele bulk naar part verenkelaar van Smart Automation, is gereed. Vanaf nu kan de SmartFeeder ingezet worden in machinebouw-projecten waar toevoer van onderdelen uit bulk benodigd is. De Smart Feeder vervult dezelfde functie als een traditionele trilvuller; het uit bulk verenkelen en oriënteren van onderdelen. De Smart Feeder heeft echter een aantal zeer grote voordelen ten opzichte van een traditionele trilvuller:

De SmartFeeder is universeel, waar een trilvuller altijd onderdeel-afhankelijk aangepast moet worden.

De SmartFeeder is daardoor voor meer dan een onderdeel in te zetten. Een groot voordeel wanneer meer varianten van een product worden geproduceerd of verschillende producten op een lijn worden geproduceerd.

Daardoor is de SmartFeeder na de levenscyclus van een product opnieuw bruikbaar voor een ander product.

Daardoor is de SmartFeeder snel inzetbaar, via een teach-in functie kan in een kwartier een nieuw onderdeel aangeleerd worden.

De SmartFeeder haalt dezelfde snelheidsperformance als een traditionele trilvuller maar voor een groter bereik onderdelen qua formaat en massa.

De geïntegreerde vision-technologie maakt het mogelijk om kwaliteitschecks aan onderdelen te doen.

De geïntegreerde robotica maakt het mogelijk om eenvoudige montage handelingen te verrichten of onderdelen te sorteren.

Smart Automation heeft een proefopstelling om de inzetbaarheid voor uw specifieke onderdeel aan te tonen.

Nieuwe SmartFeeder succesvol getest

Smart Automation heeft zich de afgelopen paar jaar toegelegd op het ontwikkelen van flexibele toevoertechniek. Het afgelopen jaar heeft dit geresulteerd in een eerste prototype van de Smart Feeder. In de maanden november en december van 2013 zijn testen uitgevoerd met dit prototype waarmee de werking van de vernieuwende technologie is aangetoond. Middels voicecoil-technologie worden in verschillende richtingen trillingen opgewekt. Hiermee wordt bereikt dat onderdelen onder een camera verplaatst, gespreid en gekeerd kunnen worden. Een uniek aspect van de toegepaste technologie is dat zowel zeer kleine/lichte en zelfs breekbare onderdelen gemanipuleerd kunnen worden als wel grote en zwaardere onderdelen. De ontwikkelde vision-technologie is in staat om grijpbare goed georiënteerde producten te herkennen en de geïntegreerde robot op basis van deze informatie aan te sturen.

Meer info: Project Smart Feeder

Nieuw pand

Een impressie van ons nieuwe pand.

Smart Automation verhuist

Wegens groei verhuist Smart Automation naar een nieuwe locatie die daar ruimte voor biedt. Hierdoor verdubbelt zowel het kantoor- als het werkplaatsoppervlak. Er is gekozen voor een zeer open en transparante kantooromgeving om korte lijnen en creativiteit maximaal te faciliteren. Vanuit deze nieuwe locatie zal de vertrouwde dienstverlening voortgezet worden. De verhuizing is tevens aangegrepen om onze naam en huisstijl te moderniseren.

Smart Automationspecialiseert zich in automatisering rondom spuitgietmachines

Smart automation heeft verschillende automatiseringen rondom spuitgietmachines ontwikkeld en gerealiseerd. Hierdoor is ons specialisme op dit vlak gegroeid. Inmiddels hebben wij ervaring met frezen van kunststoffen, snijden van kunststof vellen, knippen van aanspuitingen, inpersen van rubber delen, integratie van machines en tools met spuitgietlijnen.

Smart Automation specialiseert zich in inductie-techniek

Smart automation heeft de afgelopen paar jaar verschillende automatiseringen ontwikkeld en gerealiseerd waarbij inductie als verwarmingsmethode werd toegepast. Er zijn verschillende projecten uitgevoerd op het gebied van inductief solderen maar ook bijvoorbeeld inductief op temperatuur regelen tijdens trekproeven. Hierdoor is ons specialisme en netwerk op dit vlak gegroeid. Projecten zijn uitgevoerd voor de elektronica industrie, een test centrum voor de luchtvaartindustrie en de medische industrie.

SBIR project GroenMaser

Samen met Finis foodprocessing equipment en Wageningen universiteit voert Smart Automation een SBIR project uit met als doel het verminderen van snijafval tijdens de automatische verwerking van uien. Uitgangspunt is om bulkverwerking te optimaliseren door bijstellen van procesparameters op basis van individuele vision informatie.

Smart Automation in Mechatronica&Machinebouw

Link naar artikel.

Smart Automation en Beckhoff Nederland bekrachtigen samenwerking

Smart Automation uit Zelhem is system integrator van Beckhoff besturingstechniek. De bestaande samenwerking is hiermee verder bekrachtigd. Hiertoe zijn de handtekeningen onlangs geplaatst door de heren Jurjen Verhoeff namens Beckhoff Nederland en Teun van den Berg namens Smart Automation.
Voor gebruikers van Beckhoff besturingstechniek betekent dit, dat de specialistische ondersteuning in de regio Achterhoek versterkt wordt. In het kader van de samenwerking gaat Smart Automation structureel investeren in kennis van dit platform en is er eerstelijns ondersteuning vanuit Beckhoff. Smart Automation voert vaak mechatronische projecten uit waar de grenzen van de besturingstechniek benaderd worden, door deze samenwerking kan Smart Automation nog scherper deze grens gaan opzoeken. Smart Automation ontwikkelt en bouwt mechatronische speciaal machines en meet- en testmiddelen. Het afgelopen jaar is daarvoor een besturingsplatform gebaseerd op Beckhoff hardware gebouwd. Dit platform is voorzien van user interface, logging en track&trace en kan externe meet- en regelapparatuur zoals dataloggers, voedingen en chillers besturen. Daarnaast zijn vision-techniek en motion-techniek geïntegreerd in het platform. Dit platform wordt ingezet voor mechatronische speciaal machines, speciale meet- en testmiddelen en de eigen producten waaronder de SmartFeeder.