Smart concepts
Reliable Solutions

Smart Automation en Robotics

In steeds meer automatiseringen die wij ontwikkelen en realiseren voor onze opdrachtgevers, past Smart Automation robotica toe. Zodoende hebben wij inmiddels uitgebreide ervaring met verschillende merken en ook typen robots. Veelal gecombineerd met vision.

Wij hebben uitgebreide ervaring met robots van de fabricaten Omron, Kuka, ABB en een eigen ontwikkelde portaal robot op basis van Beckhoff. En voor vision passen wij vaak Omron, Cognex of Sensopart toe. Van nauwkeurige 6-assers tot razend snelle Delta-pickers hebben wij succesvol ingezet.

Bent u geïnteresseerd wat robotica voor uw productie kan doen, neem dan eens vrijblijvend contact op.

Overig nieuws

Kerst 2022

Smart Automation is van 24-12-2020 t/m 3-01-2021 gesloten. Wij wensen u fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021 toe. Voor urgente service gerelateerde zaken kunt u ons bereiken op service@smart-automation.nl.

Vacature Werkvoorbereider / Inkoper

Wegens uitbereiding is Smart Automation opzoek naar een Werkvoorbereider / Inkoper. Samen met de Projectleiders faciliteer je het team met goede werkvoorbereiding en verzorg je de projectadministratie in het ERP pakket RidderIQ. Het betreft een nieuwe functie binnen Smart Automation, er is dus veel ruimte voor eigen initiatief om gezamenlijk deze functie vorm te geven.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • In overleg met ons engineeringteam aanvragen van offertes bij internationale leveranciers en maakpartijen;
 • Inkopen van koop- en maakdelen met oog voor budget en levertijd;
 • Ingangscontrole van koop en maakdelen;
 • Faciliteren van engineering en werkplaats;
 • Het verzorgen van de inkoop en project administratie en rapportages;
 • Onderhouden van relaties met leveranciers;
 • Input leveren voor project calculaties;
 • Voorbereiden van verzenddocumenten.

 

Functie vereisten:

 • Je bent een vrouw of man met gevoel voor techniek en een opleiding op HBO of MBO niveau;
 • Proactieve werkinstelling;
 • Communicatief;
 • Plezier in onderhandelen met oog voor een goede relatie behouden met onze leveranciers;
 • Affiniteit met administratieve processen (indien nodig verzorgen wij de opleiding voor RidderIQ).

 

Smart Automation:

Smart Automation is een mechatronisch ingenieursbureau / machinebouwer. In een platte informele organisatie ontwikkelen wij high tech productie machines, test equipment en robot lijnen. Wij doen dit voor toonaangevende fabrikanten. Opdrachtgevers waarderen ons om de creatieve, kundige en betrouwbare oplossingen en om onze waarden; afspraak is afspraak. Ontwikkelen doen we samen met onze opdrachtgever. Het belang van de klant en de mensen die met de machinelijn moeten werken staat voorop. We hebben een klein maar zeer effectief team van werktuigbouwers, mechatronici en software engineers van 11 personen. Projecten doen we echt samen, onderlinge loyaliteit, informeel contact en werkplezier vinden we daarom erg belangrijk. Omdat wij werken aan high tech automatiseringsoplossingen, vinden wij blijven leren, nieuwe technieken onderzoeken en jezelf blijven ontwikkelen tevens belangrijk.

Indien je geïnteresseerd bent dan verzoeken we je om je cv met een korte motivatie te mailen naar erna.kolenbrander@smart-automation.nl. Vragen over deze functie kunnen gesteld worden aan Frans Burghoorn of Sietse Krol.

Smart Automation en duurzaamheid.

Als bouwer van machines en productielijnen die soms tientallen jaren hun werk doen, heeft Smart Automation een grote verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu. Wij zijn ons daarvan terdege bewust en maken daarin de volgende afwegingen:

 • Als dat technisch mogelijk is dan zetten wij servo techniek in waarbij de remenergie van een motor wordt gebruikt voor de acceleratie energie van een andere motor. Dit geeft dus een flinke besparing op het stroom verbruik.
 • Bij vacuüm- en perslucht applicaties wordt het verbruik gecalculeerd, zodat gekozen kan worden de oplossing met minimaal verbruik. Dat leidt bijvoorbeeld tot een vacuümpomp in plaats een venturi en tot persluchtcilinders die hun retourslag maken met 1/3 van het gebruikelijke luchtverbruik.
 • Onze bedrijfsauto’s rijden op CNG (Compressed Natural Gas) of elektrisch.
 • Wij ontkomen er helaas niet altijd aan om materialen van verder weg te betrekken, maar als wij de keuze hebben dan proberen wij lokaal te sourcen.

Op deze wijze proberen wij de footprint die binnen onze invloedsfeer ligt, beperkt te houden. Bent u geïnteresseerd in onze aanpak, of ziet u nog ruimte voor verbetering, dan gaan wij heel graag daarover het gesprek met u aan.

10-jarig bestaan Smart Automation

Smart Automation vierde dit weekend haar 10 jarig bestaan. We hebben met ons team en partners een heerlijk weekend in Bergen aan Zee gehad, met Sky-diven, lekker eten, sportieve activiteiten op het strand en heel veel gezelligheid.

STAGE, mechatronische speciaalmachinebouw

Kom naar de Achterhoek voor een gave en uitdagende stage of afstudeeropdracht.

Wil jij binnenkort afstuderen of een uitdagende stage en volg je een studie in de richting van Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Technische informatica? Wil jij een leuk project oppakken op de engineersafdeling of in de assemblage afdeling? Dan is dit misschien wel iets voor jou? Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde stagiair of afstudeerder die een mooi project wil gaan oppakken. Klinkt dit interessant en wil jij hier graag voor in aanmerking komen? Stuur ons dan je CV en je motivatie.

Smart Automation B.V. in Zelhem houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van high-tech speciaalmachines. Als stagiair of afstudeerder draai je mee op de afdeling en heb je een zelfstandige (afstudeer)opdracht.

Regelmatig hebben we plekken voor stagiairs of afstudeerders die wordt begeleid door een ervaren lead engineer van Smart Automation. Er zijn stage mogelijkheden op MBO en HBO niveau.

Wat bieden we jou?
We bieden jou uitdagende projecten, werken aan high-tech machines, goede inhoudelijke begeleiding, een vast aanspreekpunt en een enthousiast engineeringsteam waarin samenwerking belangrijk is. Het team zal je op alle mogelijke manieren faciliteren en stimuleren je leerdoelen te behalen. Binnen Smart Automation is er volop ruimte voor je eigen initiatief en ontwikkeling.

Wanneer ben jij de ideale kandidaat?
Deze stageplek biedt je de mogelijkheid om theorie en praktijk te combineren en is bij uitstek geschikt om in een relatief korte tijd veel kennis en ervaring op te doen. Om in aanmerking te komen voor onze stageplekken studeer je in je 3e of laatste jaar van je studie.

Bij wie moet je zijn voor meer informatie?
Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature of heb je een andere vraag over stagelopen bij Smart Automation? Neem dan contact op met Frans Burghoorn, tel: 0314-760055, frans@smart-automation.nl.

Oplevering machine voor coderen chips in identificatie documenten.

Smart Automation heeft een compacte machine opgeleverd voor het draadloos coderen van chips in identificatie documenten.

Laad meer