Smart concepts
Reliable Solutions

Oplevering machine voor coderen chips in identificatie documenten.

Smart Automation heeft een compacte machine opgeleverd voor het draadloos coderen van chips in identificatie documenten.

Overig nieuws

Smart Automation al 12 jaar Solutions Provider van BECKHOFF

Smart Automation al 12 jaar Solutions Provider van BECKHOFF

Al meer dan 12 jaar is Smart Automation dé Solutions provider voor Beckhoff. Gedurende deze periode heeft Smart Automation zich toegelegd op het bouwen van speciaalmachines met Beckhoff-apparatuur als kloppend hart van onze oplossingen, altijd gebruikmakend van de nieuwste technologieën.

Onze engineers bij Smart Automation zijn volledig opgeleid en hebben hun eigen tools ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van Beckhoff-apparatuur. Zo hebben we onze eigen gebruikersinterface ontworpen die niet alleen een optimale ervaring biedt voor machine operators, maar ook voor de technische dienst en serviceverleners. Deze interface past zich aan aan de PLC/Machineaansturing en randapparatuur zoals meetapparatuur, printers, centrale databases, en meer.

Hoewel Smart Automation ook projecten op basis van andere platformen uitvoert, kunnen we met Beckhoff de meest flexibele interfaces bouwen. Met onze expertise en ervaring zorgen we ervoor dat uw projecten soepel verlopen en voldoen aan uw specifieke behoeften.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Smart Automation uw projecten naar een hoger niveau kan tillen met onze oplossingen op maat.

Smart Automation en Robotics

In steeds meer automatiseringen die wij ontwikkelen en realiseren voor onze opdrachtgevers, past Smart Automation robotica toe. Zodoende hebben wij inmiddels uitgebreide ervaring met verschillende merken en ook typen robots. Veelal gecombineerd met vision.

Wij hebben uitgebreide ervaring met robots van de fabricaten Omron, Kuka, ABB en een eigen ontwikkelde portaal robot op basis van Beckhoff. En voor vision passen wij vaak Omron, Cognex of Sensopart toe. Van nauwkeurige 6-assers tot razend snelle Delta-pickers hebben wij succesvol ingezet.

Bent u geïnteresseerd wat robotica voor uw productie kan doen, neem dan eens vrijblijvend contact op.

Smart Automation en duurzaamheid.

Als bouwer van machines en productielijnen die soms tientallen jaren hun werk doen, heeft Smart Automation een grote verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu. Wij zijn ons daarvan terdege bewust en maken daarin de volgende afwegingen:

  • Als dat technisch mogelijk is dan zetten wij servo techniek in waarbij de remenergie van een motor wordt gebruikt voor de acceleratie energie van een andere motor. Dit geeft dus een flinke besparing op het stroom verbruik.
  • Bij vacuüm- en perslucht applicaties wordt het verbruik gecalculeerd, zodat gekozen kan worden de oplossing met minimaal verbruik. Dat leidt bijvoorbeeld tot een vacuümpomp in plaats een venturi en tot persluchtcilinders die hun retourslag maken met 1/3 van het gebruikelijke luchtverbruik.
  • Onze bedrijfsauto’s rijden op CNG (Compressed Natural Gas) of elektrisch.
  • Wij ontkomen er helaas niet altijd aan om materialen van verder weg te betrekken, maar als wij de keuze hebben dan proberen wij lokaal te sourcen.

Op deze wijze proberen wij de footprint die binnen onze invloedsfeer ligt, beperkt te houden. Bent u geïnteresseerd in onze aanpak, of ziet u nog ruimte voor verbetering, dan gaan wij heel graag daarover het gesprek met u aan.

10-jarig bestaan Smart Automation

Smart Automation vierde dit weekend haar 10 jarig bestaan. We hebben met ons team en partners een heerlijk weekend in Bergen aan Zee gehad, met Sky-diven, lekker eten, sportieve activiteiten op het strand en heel veel gezelligheid.

STAGE, mechatronische speciaalmachinebouw

Kom naar de Achterhoek voor een gave en uitdagende stage of afstudeeropdracht.

Wil jij binnenkort afstuderen of een uitdagende stage en volg je een studie in de richting van Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Technische informatica? Wil jij een leuk project oppakken op de engineersafdeling of in de assemblage afdeling? Dan is dit misschien wel iets voor jou? Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde stagiair of afstudeerder die een mooi project wil gaan oppakken. Klinkt dit interessant en wil jij hier graag voor in aanmerking komen? Stuur ons dan je CV en je motivatie.

Smart Automation B.V. in Zelhem houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van high-tech speciaalmachines. Als stagiair of afstudeerder draai je mee op de afdeling en heb je een zelfstandige (afstudeer)opdracht.

Regelmatig hebben we plekken voor stagiairs of afstudeerders die wordt begeleid door een ervaren lead engineer van Smart Automation. Er zijn stage mogelijkheden op MBO en HBO niveau.

Wat bieden we jou?
We bieden jou uitdagende projecten, werken aan high-tech machines, goede inhoudelijke begeleiding, een vast aanspreekpunt en een enthousiast engineeringsteam waarin samenwerking belangrijk is. Het team zal je op alle mogelijke manieren faciliteren en stimuleren je leerdoelen te behalen. Binnen Smart Automation is er volop ruimte voor je eigen initiatief en ontwikkeling.

Wanneer ben jij de ideale kandidaat?
Deze stageplek biedt je de mogelijkheid om theorie en praktijk te combineren en is bij uitstek geschikt om in een relatief korte tijd veel kennis en ervaring op te doen. Om in aanmerking te komen voor onze stageplekken studeer je in je 3e of laatste jaar van je studie.

Bij wie moet je zijn voor meer informatie?
Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature of heb je een andere vraag over stagelopen bij Smart Automation? Neem dan contact op met Frans Burghoorn, tel: 0314-760055, frans@smart-automation.nl.

Smart Automation start met testen en debuggen grote robot-lijn.

Smart Automation is gestart met het testen en debuggen van een grote robot-lijn. De robot gaat vaten tot 1000 liter transporteren tussen een lektester en een coatinglijn.

Laad meer