Smart concepts reliable solutions
 • 2 maart 2020

  10-jarig bestaan Smart Automation

  Smart Automation vierde dit weekend haar 10 jarig bestaan. We hebben met ons team en partners een heerlijk weekend in Bergen aan Zee gehad, met Sky-diven, lekker eten, sportieve activiteiten op het strand en heel veel gezelligheid.

  10-jarig bestaan Smart Automation
 • 31 augustus 2019

  STAGE, mechatronische speciaalmachinebouw

  Kom naar de Achterhoek voor een gave en uitdagende stage of afstudeeropdracht.

  Wil jij binnenkort afstuderen of een uitdagende stage en volg je een studie in de richting van Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Technische informatica? Wil jij een leuk project oppakken op de engineersafdeling of in de assemblage afdeling? Dan is dit misschien wel iets voor jou? Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde stagiair of afstudeerder die een mooi project wil gaan oppakken. Klinkt dit interessant en wil jij hier graag voor in aanmerking komen? Stuur ons dan je CV en je motivatie.

  Smart Automation B.V. in Zelhem houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van high-tech speciaalmachines. Als stagiair of afstudeerder draai je mee op de afdeling en heb je een zelfstandige (afstudeer)opdracht.

  Regelmatig hebben we plekken voor stagiairs of afstudeerders die wordt begeleid door een ervaren lead engineer van Smart Automation. Er zijn stage mogelijkheden op MBO en HBO niveau.

  Wat bieden we jou?
  We bieden jou uitdagende projecten, werken aan high-tech machines, goede inhoudelijke begeleiding, een vast aanspreekpunt en een enthousiast engineeringsteam waarin samenwerking belangrijk is. Het team zal je op alle mogelijke manieren faciliteren en stimuleren je leerdoelen te behalen. Binnen Smart Automation is er volop ruimte voor je eigen initiatief en ontwikkeling.

  Wanneer ben jij de ideale kandidaat?
  Deze stageplek biedt je de mogelijkheid om theorie en praktijk te combineren en is bij uitstek geschikt om in een relatief korte tijd veel kennis en ervaring op te doen. Om in aanmerking te komen voor onze stageplekken studeer je in je 3e of laatste jaar van je studie.

  Bij wie moet je zijn voor meer informatie?
  Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature of heb je een andere vraag over stagelopen bij Smart Automation? Neem dan contact op met Frans Burghoorn, tel: 0314-760055, frans@smart-automation.nl.

  STAGE, mechatronische speciaalmachinebouw
 • 16 juli 2018

  Oplevering machine voor coderen chips in identificatie documenten.

  Smart Automation heeft een compacte machine opgeleverd voor het draadloos coderen van chips in identificatie documenten.

  Oplevering machine voor coderen chips in identificatie documenten.
 • 20 maart 2018

  Smart Automation start met testen en debuggen grote robot-lijn.

  Smart Automation is gestart met het testen en debuggen van een grote robot-lijn. De robot gaat vaten tot 1000 liter transporteren tussen een lektester en een coatinglijn.

  Smart Automation start met testen en debuggen grote robot-lijn.
 • 28 december 2017

  Transport grote flexibele lijn voor verpakken disposables voor printers.

  Nog net in 2017 is een grote lijn op transport naar Duitsland gegaan. Aldaar gaat deze disposables voor printers verpakken met een snelheid van 480 stuks per minuut! De machine is zeer flexibel omdat automatisch omgesteld kan worden tussen verschillende productvarianten.

  Transport grote flexibele lijn voor verpakken disposables voor printers.
 • 14 april 2017

  Smart Automation is ambassadeur van Oxfam Novib geworden.

  Naast het realiseren van onze eigen doelstellingen vinden wij het belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn, en ons in te zetten voor een betere wereld. Daarom zijn wij bedrijvenambassadeur geworden van Oxfam Novib: een organisatie die zich inzet voor een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen. Zij gaan, net als wij, altijd uit van de kracht en de mogelijkheden van de mensen zélf.

  We steunen het microfinancieringsprogramma van Oxfam Novib, genaamd Ondernemers voor Ondernemers. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Mede dankzij onze hulp krijgen mensen in ontwikkelingslanden via het microfinancieringsprogramma een klein krediet. Met dit krediet krijgen ze de kans een eigen bedrijfje, en dus een zelfstandig bestaan, op te bouwen. Zo kunnen mensen zelf bouwen aan hun eigen toekomst én dat van hun land.

  Het bedrijvenambassadeurschap van Oxfam Novib is een netwerk van bedrijven en medewerkers die zich samen inzetten voor een betere wereld. Meer informatie op: http://www.oxfamnovib.nl/Ondernemers-voor-Ondernemers-netwerk.

  Smart Automation is ambassadeur van Oxfam Novib geworden.
 • 20 maart 2017

  Open dag bij Smart Automation

  Maandagavond 20 maart was er een goed bezochte open dag bij Smart Automation in het kader van het innovatiefestival 2017. In twee groepen werden geïnteresseerden door ons bedrijf geleid en werd hen alles verteld over hoe wij van een idee tot een mechatronische machine komen. Het was een zeer geslaagde avond.

  Open dag bij Smart Automation
 • 29 november 2016

  Final test, machines op Amerikaanse spanning.

  Een aggregaat voor onze bedrijfshal voorziet in Amerikaanse spanning. Binnenkort gaan wij twee machines verschepen naar New Orleans. Uiteraard willen wij testen of alle elektronica die als zodanig ontworpen is, ook daadwerkelijk geschikt is voor zowel het Europese als ook het Amerikaanse stroomnet. Gelukkig blijkt dat zonder problemen ook het geval te zijn!

  Final test, machines op Amerikaanse spanning.
 • 12 september 2016

  Team uitbreiding

  De eerste helft van 2016 is voor Smart Automation goed verlopen. Enkele grote gerenommeerde internationale opdrachtgevers zijn langere termijn samenwerkingen met ons aangegaan. Daardoor staan de door ons ontwikkelde machines en productielijnen binnenkort in de US, Duitsland, Engeland, China, Australië en Brazilië. Hiertoe hebben wij ons team verder uitgebreid met Engineers, Service engineers en een Manager projecten om alles in goede banen te leiden.

  Onder het tabblad team wordt ons voltallige team aan u gepresenteerd. Wij zijn er trots op dat zowel de grote internationale spelers als lokale producerende bedrijven graag met ons samenwerken. En wij zijn er trots op dat goede, creatieve en slagvaardige engineers ons weten te vinden en graag bij Smart Automation willen werken.

  Ook in de tweede helft van 2016 staan wij met dit team graag voor u klaar om het verschil te maken voor uw productie-vraagstukken.

  Team uitbreiding
 • 8 september 2016

  Uitbreiding kantoorruimte.

  Vandaag is de aannemer bij ons gestart met het uitbreiden van de bovenverdieping van ons kantoor. Wij krijgen er straks 50 m³ kantoorruimte bij. Het afgelopen jaar is de omvang van ons team verdubbeld, de extra ruimte is dan ook meer dan welkom! 

  Uitbreiding kantoorruimte.
 • 1 mei 2016

  Artikel in Het Ondernemersbelang.

  Klik op het artikel voor artikeltekst.

  HetOndernemersbelang_2_2016

  Artikel in Het Ondernemersbelang.
 • 1 januari 2016

  Teamuitbreiding

  Smart Automation heeft in 2015 haar positie weten te verstevigen. De portefeuille is uitgebreid met enkele grotere opdrachtgevers en enkele meerjarige samenwerkingen. Tevens is het team van Smart Automation in de loop van 2015 gegroeid van 7 naar 10 medewerkers om beter aan die toenemende vraag te kunnen voldoen. 

  Wij zijn trots op ons team dat voor steeds meer opdrachtgevers het verschil weet te maken door focus te houden op meerwaarde bieden voor klant, resultaat gericht te werken en flexibel en snel te zijn. Bovendien brengen de toegevoegde teamleden een schat aan kennis en ervaring in. Onder team kunt u de samenstelling en achtergrond van ons team zien. 

  2016 is voor ons goed van start gegaan met een aantal mooie, technisch uitdagende projecten. Wij gaan er weer voor om voor u het verschil te maken!

  Teamuitbreiding
 • 1 augustus 2014

  SmartFeeder gereed voor toepassing in projecten.

  De SmartFeeder, de flexibele bulk naar part verenkelaar van Smart Automation, is gereed. Vanaf nu kan de SmartFeeder ingezet worden in machinebouw-projecten waar toevoer van onderdelen uit bulk benodigd is. De Smart Feeder vervult dezelfde functie als een traditionele trilvuller; het uit bulk verenkelen en oriënteren van onderdelen. De Smart Feeder heeft echter een aantal zeer grote voordelen ten opzichte van een traditionele trilvuller:

  De SmartFeeder is universeel, waar een trilvuller altijd onderdeel-afhankelijk aangepast moet worden.

  De SmartFeeder is daardoor voor meer dan een onderdeel in te zetten. Een groot voordeel wanneer meer varianten van een product worden geproduceerd of verschillende producten op een lijn worden geproduceerd.

  Daardoor is de SmartFeeder na de levenscyclus van een product opnieuw bruikbaar voor een ander product.

  Daardoor is de SmartFeeder snel inzetbaar, via een teach-in functie kan in een kwartier een nieuw onderdeel aangeleerd worden.

  De SmartFeeder haalt dezelfde snelheidsperformance als een traditionele trilvuller maar voor een groter bereik onderdelen qua formaat en massa.

  De geïntegreerde vision-technologie maakt het mogelijk om kwaliteitschecks aan onderdelen te doen.

  De geïntegreerde robotica maakt het mogelijk om eenvoudige montage handelingen te verrichten of onderdelen te sorteren.

   

  Smart Automation heeft een proefopstelling om de inzetbaarheid voor uw specifieke onderdeel aan te tonen.

  SF_V2_func_471 

  SmartFeeder gereed voor toepassing in projecten.
 • 20 december 2013

  Nieuwe SmartFeeder succesvol getest.

  Smart Automation heeft zich de afgelopen paar jaar toegelegd op het ontwikkelen van flexibele toevoertechniek. Het afgelopen jaar heeft dit geresulteerd in een eerste prototype van de Smart Feeder. In de maanden november en december van 2013 zijn testen uitgevoerd met dit prototype waarmee de werking van de vernieuwende technologie is aangetoond. Middels voicecoil-technologie worden in verschillende richtingen trillingen opgewekt. Hiermee wordt bereikt dat onderdelen onder een camera verplaatst, gespreid en gekeerd kunnen worden. Een uniek aspect van de toegepaste technologie is dat zowel zeer kleine/lichte en zelfs breekbare onderdelen gemanipuleerd kunnen worden als wel grote en zwaardere onderdelen. De ontwikkelde vision-technologie is in staat om grijpbare goed georiënteerde producten te herkennen en de geïntegreerde robot op basis van deze informatie aan te sturen. 

  Meer info: Project Smart Feeder

  Nieuwe SmartFeeder succesvol getest.
 • 2 september 2013

  Nieuw pand

  Een impressie van ons nieuwe pand.

  Nieuw pand
 • 1 september 2013

  Smart Automation verhuist

  Wegens groei verhuist Smart Automation naar een nieuwe locatie die daar ruimte voor biedt. Hierdoor verdubbelt zowel het kantoor- als het werkplaatsoppervlak. Er is gekozen voor een zeer open en transparante kantooromgeving om korte lijnen en creativiteit maximaal te faciliteren. Vanuit deze nieuwe locatie zal de vertrouwde dienstverlening voortgezet worden. De verhuizing is tevens aangegrepen om onze naam en huisstijl te moderniseren.

  Smart Automation verhuist
 • 1 januari 2013

  Smart Automationspecialiseert zich in automatisering rondom spuitgietmachines

  Smart automation heeft verschillende automatiseringen rondom spuitgietmachines ontwikkeld en gerealiseerd. Hierdoor is ons specialisme op dit vlak gegroeid. Inmiddels hebben wij ervaring met frezen van kunststoffen, snijden van kunststof vellen, knippen van aanspuitingen, inpersen van rubber delen, integratie van machines en tools met spuitgietlijnen.

  Smart Automationspecialiseert zich in automatisering rondom spuitgietmachines
 • 1 november 2012

  Smart Automation specialiseert zich in inductie-techniek

  Smart automation heeft de afgelopen paar jaar verschillende automatiseringen ontwikkeld en gerealiseerd waarbij inductie als verwarmingsmethode werd toegepast. Er zijn verschillende projecten uitgevoerd op het gebied van inductief solderen maar ook bijvoorbeeld inductief op temperatuur regelen tijdens trekproeven. Hierdoor is ons specialisme en netwerk op dit vlak gegroeid. Projecten zijn uitgevoerd voor de elektronica industrie, een test centrum voor de luchtvaartindustrie en de medische industrie.

  Smart Automation specialiseert zich in inductie-techniek
 • 1 oktober 2012

  SBIR project GroenMaser

  Samen met Finis foodprocessing equipment en Wageningen universiteit voert Smart Automation een SBIR project uit met als doel het verminderen van snijafval tijdens de automatische verwerking van uien. Uitgangspunt is om bulkverwerking te optimaliseren door bijstellen van procesparameters op basis van individuele vision informatie.

  SBIR project GroenMaser
 • Smart Automation in Mechatronica&Machinebouw
 • 1 januari 2012

  Smart Automation en Beckhoff Nederland bekrachtigen samenwerking

  Smart Automation uit Zelhem is system integrator van Beckhoff besturingstechniek. De bestaande samenwerking is hiermee verder bekrachtigd. Hiertoe zijn de handtekeningen onlangs geplaatst door de heren Jurjen Verhoeff namens Beckhoff Nederland en Teun van den Berg namens Smart Automation.
  Voor gebruikers van Beckhoff besturingstechniek betekent dit, dat de specialistische ondersteuning in de regio Achterhoek versterkt wordt. In het kader van de samenwerking gaat Smart Automation structureel investeren in kennis van dit platform en is er eerstelijns ondersteuning vanuit Beckhoff. Smart Automation voert vaak mechatronische projecten uit waar de grenzen van de besturingstechniek benaderd worden, door deze samenwerking kan Smart Automation nog scherper deze grens gaan opzoeken. Smart Automation ontwikkelt en bouwt mechatronische speciaal machines en meet- en testmiddelen. Het afgelopen jaar is daarvoor een besturingsplatform gebaseerd op Beckhoff hardware gebouwd. Dit platform is voorzien van user interface, logging en track&trace en kan externe meet- en regelapparatuur zoals dataloggers, voedingen en chillers besturen. Daarnaast zijn vision-techniek en motion-techniek geïntegreerd in het platform. Dit platform wordt ingezet voor mechatronische speciaal machines, speciale meet- en testmiddelen en de eigen producten waaronder de SmartFeeder.

  Smart Automation en Beckhoff Nederland bekrachtigen samenwerking